Info

SaBa massagepraktijk

Dwarsakkers 8
3958 HG Amerongen

Telefoon 06 111 58 226

Info@sabamassagepraktijk.nl

www.sabamassagepraktijk.nl

KvK nummer: 90682491

NL26 RABO 0359 3476 30


Waar komt de naam SaBa vandaan?

  • SaBa is een samentrekking van mijn voor-en achternaam
  • SaBa betekent oorsprong, licht, morgenstond
  • SaBa is een deel van de naam Sabaaydi Massage Opleidingen (waar ik al het moois heb mogen leren)

Oliën

Bij een body-massage gebruik ik de olie van Volatile met bergamot en lavendel. Dit geeft rust en kracht. De olie van Volatile is een zuivere, natuurlijke olie (10% jojoba- en 90% amandelolie) en wordt verwarmd gebruikt. Liever geurloze olie? Die heb ik uiteraard ook.

Bij een hand-massage gebruik ik gefractioneerde kokosolie samen met essentiële olie van dōTERRA. Je kunt kiezen uit diverse geuren. Allemaal puur en 100% natuurlijk.


De betekenis van de lotus in het logo

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. Door de waterafstotende eigenschap van de bloemblaadjes blijft er nooit water of modder aan de blaadjes hangen. Dit zelfreinigende vermogen van de bloem wordt ook wel het ‘lotuseffect’ genoemd.

De lotus begint als een zaadje in een donkere, modderige bodem in het water en groeit naar boven, naar het licht. Eenmaal aan de wateroppervlakte stopt de groei van de wortels en beginnen de bladeren en de lotusbloem te bloeien. Zodra de zaadjes rijp zijn buigt de vrucht en vallen de zaadjes in het water. De zaadjes zakken tot op de bodem en zo begint de cyclus opnieuw.

Diverse culturen vergelijken deze manier van groeien met de spirituele groei van mensen: de lotus begint in een donkere bodem, schijnbaar onzichtbaar en vindt haar weg naar het licht. Zodra het wateroppervlak wordt bereikt ontstaat er een prachtige bloem. Maar die bloem zou niet kunnen ontstaan zonder de stevige modderige bodem waar het zaadje ontspringt. Zo is persoonlijke groei ook niet mogelijk zonder een goede basis en stevig geaard, geworteld, zijn op aarde. 

De duisternis van de bodem staat voor het verleden. Het laat zien dat het verleden er altijd zal zijn, maar dat we boven ons verleden uit kunnen rijzen. Ons verleden vormt ons, maar bepaalt niet wie we zijn, we kunnen boven onszelf uitstijgen. We hebben de modder nodig om te groeien, maar met de juiste voedingsbodem kunnen we ontsnappen aan het duister en onze schoonheid laten zien. 

Daarnaast wordt de lotus ook in verband gebracht met de eeuwige cyclus van het leven; de prachtige bloemen openen zich in de ochtend zodra de zon opkomt en sluiten zich weer na het ondergaan van de zon. Het symboliseert de eeuwige vernieuwing, de cyclus van de natuur, het leven zelf.